Kalkanda Yapılacaklar Listesi

 

Yazın tatil için en çok tercih edilen yerlerden birisi de şüphesiz Antalya ilimizdir. Antalya'nın sevimli ve huzurlu kasabalarından birisi de Kalkan'dır. Antalya'nın bir beldesi olan Kaş Kalkan turizm cennetlerimizden bir tanesidir. özellikle geçmiş yıllarda hüküm sürmüş Likyalıların izlerini de burada görmek mümkündür. Bunlar dışında Kalkan'ı diğer turistik mekanlardan ayıran özelliği ise bu bölgede İngilizlerin yerleşim kurmasıdır. Her yıl yerli ve yabancı turistler arasında pek çok İngiliz turistin yanında yerleşik hayat kuran İngiliz görmek de mümkündür.

 

 Turizm Cenneti Kalkan

 

 Yıl içerisinde tatil tercihini Kalkan'dan yana kullanan pek çok kişi bulunmaktadır. Her anlamda konforlu bir tatil yapmanın yanı sıra Kalkan'ın doğası ve temiz havası da pek çok ziyaretçiyi bu bölgeye çekmeyi başarmıştır. Özellikle önceden kiralayacağınız villalar ile ailecek muhteşem bir tatil geçirmeniz mümkündür. Elit villaların yanı sıra ekonomik villa kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

 

 Tatil genel olarak dinlenmek, yeni yerler görmek ve keşfetmek amacıyla yapılmaktadır. Özellikle Kalkan'da yer alan ve en uzun plaj özelliğine sahip olan patara ucu bucağı görünmeyen bir plaja sahiptir. Sizlerde Antalya Kalan'da muhteşem tatilin fırsatlarını yaşayabilirsiniz.

 

 Antalya Kalkan'da Yapılacaklar

 

 Kalkan'da birbirinden farklı koylar ve plajlar bulunmaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin uğrak noktası olan bu belde turizm durakları arasında en yoğun ilgiyi gören yerlerden birisi olmaktadır. Tatil dışında Kalkan'da gezip görülebilecek pek çok yer bulunmaktadır. Bunlardan birisi ise 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine adını yazdırmış olan Xanthos ve Letoon Antik kentidir. Milattan Önce 7. yüzyıla kadar dayanan geçmişi ile Xanthos lahitleri, mezarları ve daha nice parçasıyla günümüze kadar ulaşmış ve hala ziyaretçilere kapısını açmaya devam etmektedir.

 

 Kalkan'da yapılacak olan diğer bir aktivite ise Dalaman Çayında rafting olmaktadır. Kalkan'da tatil yapan kişilerin bir gününü mutlaka buraya ayırması tavsiye edilmektedir. Rafting sayesinde Akdeniz sahillerinde bunaltıcı sıcaktan kendinizi yemyeşil doğa harikası kanyonun ortasına serin sulara bırakabilirsiniz. Bunun için kano, rafting ve yamaç paraşütü turları düzenleyen acentelere başvurabilirsiniz.

 

 Kalkan'da Kiralık Villada Konaklama İmkanı

 

 Son dönemlerde en çok tercih edilen tatil konseptlerinden birisi de villa tatilleridir. Bunun en büyük sebeplerinden birisi herkesin yaşam tarzına ve stiline göre villaların bulunmasıdır. Muhafazakar villalardan, ekonomik veya lüks villalara kadar pek çok konsept bulunmaktadır.

 

 Büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayan kişilerin tatilden bekleyeceği en önemli özellik huzur ve sakinliktir. Bu nedenle villa konseptli tatil imkanı sizlere doğa ile baş başa kalmak ve arzu edildiği zaman en yakın plaja ve şehir merkezine ulaşım imkanı da sunmaktadır.