Patara Plajı Ve Patara Antik Kenti

 

Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan Patara Plajı Gelemiş adlı mahallede yer alır. Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 220 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca özel araçlar ile beraber yaklaşık 3 ve ya 4 saat içerisinde de Antalya'ya varılabilir. Ardından şehir dışından gelen bireyler ilk olarak Antalya merkeze gelmeliler. Buradan özel araçlar ile Antalya'dan Fethiye istikametine gidilir. Kalkan ilçesini de geçtikten sonra ise yaklaşık olarak 11 kilometrenin ardından da Patara Sapağına gelinir. Yol üzerinden 6 kilometre daha gidilir. Böylelikle de Gelemiş Köyüne ulaşılır. Buradan 20 kilometrelik yürüme mesafesinin de ardından Patara Plajı'na ulaşılmış olur.

 

 Patara Plajı Özellikleri Nelerdir?

 

 Plajda genel olarak deniz seviyesi sığ olmasının yanında denizin altındaki akıntı nedeni ile denizin su seviyesi de bazı yerlerde daha çok alçalıp yükselmektedir. Tertemiz kumlarının yanında Patara Plajı'nın denizi oldukça temiz ve de berraktır. Ayrıca Patara Plajı'na özel araç ya da toplu taşıma araçları ile beraber çok kolay bir biçimde ulaşım sağlanır. Misafirlerin kullanımlarına açık olan saatlerde deniz kaplumbağası olan caretta carettaların yumurtlama alanlarına ya da yumurta bıraktıkları işaretlenmiş olan özel alanlarda şemsiye ve de şezlong kullanılması yasaktır.

 

 Patara Antik Kenti

 

 Patara antik kenti genel olarak geçmişi yaklaşık M.Ö. 8. yüzyıla kadar da uzanmakta olan Patara, uzun yıllar boyunca Likya birliğini başkentlik yapmış olan birliğin eski yerleşim yeridir. Ayrıca Patara Antik Kenti genel olarak Kalkan merkeze ortalama şekilde 18 km mesafede bulunmakta olan bir Likya yerleşkesidir. Buna ek olarak Likya Birliğinin en önemli ya da en eski şehirlerinden olan, vadide denize açılan tek bir yerleşke olmasından dolayı da tarihler boyunca önemli liman kentlerinden birisi olmuştur.

 

 Bu bağlamda Patara plajı ve de Patara antik kenti hemen hemen pek çok sayıda kişi tarafından talep görmektedir.

 

 Tüm bu anlatılan Patara bölgesi gezisinde yorgunluğunuzu en güzel şekilde atabilmek adına muhafazakar kiralık villalarımızda kalarak en güzel ve de en keyifli zamanlarınızı geçirebilirsiniz. Villalar sizlerin en keyifli tatilleri için her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutar.